Pizzeria LAS otwarta na odwiedziny czworonogów. Klienci otrzymają karmę i wodę dla swojego psa

Ciekawa inicjatywa pizzerii LAS w Zawierciu. Miłośnicy dobrego jedzenia mogą przyjść do tej zawierciańskiej restauracji ze swoim czworonogiem. Na dodatek, ich pies otrzyma darmową karmę oraz miskę z wodą.


Pizzeria LAS w Zawierciu jest jednym z nielicznych lokali gastronomicznych w powiecie, do którego możemy przyjść z naszym psem. Wystarczy jedynie, że będziemy pilnować, aby nie biegał po sali. Musi przebywać przy naszym stoliku. Rozwiązanie to jest bardzo pozytywnie przyjmowane wśród gości zawierciańskiej pizzerii. 

–  Otwierając LAS to była jedna z naszych zasad, aby czworonogi miały miejsce dla siebie. Chcieliśmy, aby klienci mogli u nas zjeść, nie zostawiając swojego czworonoga na dworze. Pizzeria LAS jest przy ścieżce rekreacyjnej, więc nie wyobrażaliśmy sobie innego rozwiązania. Mamy tylko jedną zasadę. Jeśli pies jest w wewnątrz restauracji, to musi być przy gościach. Wszyscy to respektują i nigdy nie mieliśmy problemów z niesfornymi psiakami – mówi Magdalena Skała z pizzerii LAS w Zawierciu. 

To nie jedyne udogodnienie dla klientów, którzy decydują się na odwiedzenie pizzerii ze swoim psiakiem. Goście restauracji mogą poprosić o miskę z wodą dla swojego psa. Ponadto, od tego tygodnia pizzeria LAS nawiązała ciekawą współpracę z TropiDog. Firma sama zgłosiła się do zawiercian. Dzięki niej, klienci odwiedzający pizzerię LAS mogą dostać dla swojego psa karmę. Do wyboru są dwie opcje: karma dla juniora i karma dla dorosłego psa. Nie ma żadnych dodatkowych zasad otrzymania jedzenia dla naszego zwierzaka. Wystarczy przyjść do pizzerii, zamówić dla siebie jedzenie i poprosić o karmę dla swojego czworonoga. Karma jest całkowicie bezpłatna. 

Warto dodać, że pizzeria LAS w Zawierciu od początku swojego istnienia promuje ekologiczny styl życia. W 2019 roku organizowana była tzw. wymiana szafy, podczas której mieszkańcy Zawiercia mogli wymieniać się swoimi ubraniami. Podczas tegorocznych urodzin LAS-u prowadzone były m.in. warsztaty ekologiczne. – Urodziny lasu również były utrzymane w duchu zero waste i ekologii. Odbywało się wiele warsztatów i zajęć dla dzieci. Jako gastronomia mamy obowiązek jeszcze bardziej dbać o środowisko. Chcemy uświadamiać, że każda najmniejsza rzecz ku poprawie środowiska to duży krok dla natury. Wymiana szafy była pilotażem i myślimy o takich regularnych akcjach „wyprzedaży”. Będzie to dopiero od przyszłego sezonu. Nie zamykamy się jednak na inicjatywy. Jeśli ktoś chciałby u nas zorganizować warsztaty lub ma jakiś fajny projekt to zapraszamy do współpracy. Można pisać śmiało na nasz adres mailowy. Na pewno się odezwiemy i udostępnimy naszą przestrzeń – dodaje Magdalena Skała. 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back to top button